Eerste NK Footpool aangekondigd!

Finale zal plaatsvinden op 13 oktober in fanzone Amsterdam Arena, voorafgaand aan de voetbalinterland Nederland-Duitsland

20 juni 2018

UPDATE:
Gekozen is het NK Footpool toch niet al op 13 oktober 2018 te laten plaatsvinden. Dit mede vanwege de grote afhankelijkheid van mooi weer voor een succesvolle lancering, iets wat zeker in de herfst een groot risico is - zeker in relatie tot de vereiste inspanningen en planning.

Of het haalbaar zal zijn het NK Footpool op een later moment toch te laten plaatsvinden is vooralsnog onzeker. Nadere informatie hierover volgt t.z.t.

---

 

Tijdens de lancering van het SmartPool op het Sondervick College heeft de KNBB het eerste NK Footpool aangekondigd.

De finale zal plaatsvinden op 13 oktober in de fanzone van de Amsterdam Arena, voorafgaand aan de interland Nederland-Duitsland.
 

 

Poolen met voetballen!
Footpool is een nieuwe sport, een combinatie tussen voetbal en poolbiljarten. De regels zijn het bekende 8-ball maar de tafel is niet alleen veel groter, je mag er ook op staan!

Sterker nog: je speelt met de voet een witte voetbal waarmee je de eigen kleur ballen weg moet spelen. En net als in het ‘echt’ is de eerste die de zwarte 8-voetbal pot de winnaar!

 

Het eerste NK
De KNBB organiseert dit najaar het eerste officiële Nederlands Kampioenschap Footpool. Op vier plekken verspreid door Nederland worden in september voorrondes gehouden. De winnaar van elke voorronde plaatst zich voor de NK finale. Deze finale zal op 13 oktober, voorafgaand aan de interland Nederland-Duitsland, in de fanzone van de Amsterdam Arena gespeeld worden.

De speler die de laatste zwarte 8-voetbal pot wordt daar gekroond tot de eerste Nederlands Kampioen Footpool! Hoe cool is het om die titel te mogen dragen.

Het Footpool is een onderdeel van het side-event SmartPool, dat weer deel uitmaakt van de promotie rondom EK Poolbiljart. Dit EK vindt van 19 t/m 31 juli in NH Koningshof te Veldhoven plaats, en zal met liefst 650 sporters en 60 pooltafels het grootste poolevenement ooit in Nederland worden.

 

 

SmartPool
Deze side events worden georganiseerd om te zorgen voor geen tijdelijke maar een blijvende impact van het EK, en om een enorme boost te geven aan poolen bij de jeugd. Maar ook vanwege een belangrijke maatschappelijke component: zorgen over de afnemende belangstelling van scholieren voor bètavakken en voor beroepen in de techniek.

Met SmartPool wordt een creatieve en sociale activiteit als poolbiljart ingezet om moeilijke wiskundige vraagstukken uit te leggen, en leuker te maken! En, hiermee dus een bijdrage te leveren aan meer interesse in bètavakken of technische beroepen.

 

 

Meer informatie over Footpool: www.poolbiljarten.nl
Meer informatie over SmartPool: www.smartpool.nl
Meer info over het EK poolbiljart: https://europeanpoolchampionships.eu/

 

Footpool NK Poolbiljart
Volg ons online