Eerste maal goud voor Lynn!

Jong pooltalent dolblij met eerste Nederlandse titel.

Tamara Peeters-Rademakers en Elise Qiu naar EK Pool Dames 2020

06 oktober 2019

Dankzij drie gouden plakken op het NK Pool Dames 2019 plaatst Tamara Peeters-Rademakers zich soeverein voor het EK Pool Dames 2020. Zij behaalde het maximum aantal punten van maar liefst 3600 punten, omdat de beste 3 van de 4 resultaten tellen van het NK. Zij was de allersterkste op het NK Pool Dames 2019, met drie eindzeges bij de disciplines 14.1, 10-ball en 9-ball. Dit brengt haar totaal aantal gouden NK Pool Dames medailles op maar liefst 25. Op de laatste NK-discipline behaalde ze brons. Tamara over haar prestatie: "Ik kan zeer tevreden terug kijken op dit NK. Met 3x goud en 1x brons heb ik de 1e plaats op de ranglijst en daarmee mijn EK-ticket voor volgend jaar binnen. Voor sommige lijkt het misschien vanzelfsprekend, maar voor mij is iedere nieuwe titel nog even bijzonder.”

 

 

Elise Qiu behaalde op alle NK-disciplines zilver, waarmee ze nipt Lynn Pijpers voor bleef in het klassement en daarmee ook haar EK-spot veilig stelde. Elise hierover: “Het was voor mij een prima toernooi, eigenlijk mijn beste NK, maar helaas vielen de finales iets tegen qua niveau. Maar toch ben ik blij dat ik mijn doel heb bereikt dit jaar: het EK-ticket, dankzij vier zilveren plakken op het NK. Ik ga de komende maanden aan de slag om nog een hoger niveau te halen, zodat ik volgend jaar hopelijk kan gaan vlammen op het EK!”

 

 

Na 3 bronzen plakken op rij, haalde Lynn Pijpers op de laatste NK-discipline 8-ball haar eerste gouden medaille in haar carrière bij het NK Pool Dames. Lynn hierover: “Ik was al blij met drie keer brons en ik ging zonder verwachting de laatste discipline spelen. Misschien daardoor kon ik goed in mijn flow komen en mentaal sterk blijven. Het was een spannende dag tot aan de laatste wedstrijd. Elise breakt droog op hill-hill en ik schiet uit met een moeilijke pressure bal voor de 8. Geweldig om zo mijn eerste titel bij het NK Pool Dames te pakken. Dit is echt super! Nu ik heb gezien welk niveau ik in huis heb en hoe ik onder hoge druk nog zo goed kan presteren, ben ik alleen nog maar meer gemotiveerd om hard te werken en de top te bereiken!”

 


 

De weekenden van het NK Pool Dames 2019 werden gespeeld in Q-Billiards (Tiel). Sang Vonk was de wedstrijdleider tijdens alle NK-dagen. Hij zegt over het toernooi: “Dit was de tweede keer dat ik dit NK bij de dames mocht leiden. En zoals vorig jaar was het ook deze keer geweldig om wedstrijdleider te zijn bij de fanatieke poolspeelsters. De favorieten Tamara en Elise maakten hun verwachting waar. En het slot was verrassend, met een gouden plak voor Lynn!”

 

 

Met dank aan alle poolspelers die hebben meegedaan aan de vier NK-disciplines is het weer een succes geworden dit NK. De KNBB Sectie Pool bedankt ook graag zaalhouder Albert van Q-Billiards voor het hosten van het NK en de vrijwilligers Sang, Stefan en Gino voor hun bijdrage om dit NK een succes van te maken. 

 

 

Tekst: Jok Tang
Foto’s: Stefan Osnabrug & Sang Vonk
Website: www.nkpool.nl en www.poolbiljarten.nl.

Dames NK Poolbiljart
Volg ons online