Een nieuw competitie seizoen: de inschrijving is nu geopend!

Een nieuw teamcompetitie seizoen gaat weer van start. De inschrijving is nu geopend!

09 augustus 2022

 

De Nederlandse teamcompetitie-structuur voor pool bestaat in Nederland uit 4 landelijke niveaus. Dit zijn de Eredivisie (1 poule), de 1e Divisie (1 poule), de 2e Divisie (2 poules) en de 3e divisie (4 poules). Naast de Landelijke teamcompetitie wordt de Regionale teamcompetitie georganiseerd door de 4 Regio's van de sectie pool (variërend van 1e t/m 3e klasse).

Nieuw team?!

Als je een nieuw team wilt beginnen dan is landelijk de 3e divisie en regionaal de laagste klasse (2e of 3e) volledig open voor inschrijving. En als je denkt een superteam te hebben wat direct een hoger niveau aan kan, dan mag je dispensatie aanvragen.

KNBB Lidmaatschap

De spelers hebben wel een KNBB-lidmaatschap nodig om mee te spelen aan de competitie. En om het voor introducés op regionaal niveau nog makkelijker te maken om mee te doen hebben we het introductielidmaatschap aangepast zodat er op alle regionale niveaus kan worden meegespeeld. Zie hier het overzicht van de lidmaatschappen Lid worden / contributie | Pool Biljart (poolbiljarten.nl)

Nieuw Regio 4

Een mooie nieuwe ontwikkeling (terug van weggeweest) is de regionale competitie in Regio 4 (Brabant, Limburg, Zeeland). We zijn blij dat een aantal nieuwe vrijwilligers het op zich hebben genomen om dit te organiseren. Dit nieuwe seizoen wordt er gestart met een competitie in Limburg en Zeeland. Ook worden er straks ranking toernooien georganiseerd in deze regio.

Kalender met speeldata

In augustus wordt de nieuwe seizoen-agenda opgesteld met de speeldata van alle evenementen. Denk o.a. aan alle NK’s, landelijke competities en regionale ranking toernooien. We kijken weer enorm uit naar een nieuwe editie van het JUMBO NK Pool. Dat was vorig jaar een groot succes. De nieuwe agenda wordt straks gepubliceerd via Agenda overzicht | Pool Biljart (poolbiljarten.nl)

Keu-actie

We hebben dit seizoen ook weer een keu-actie. Bij inschrijving van een nieuw team aan de regionale of landelijke competitie wint maximaal 1 speler per team een gratis keu (t.w.v. €50). Een team moet bestaan uit minimaal 3 spelers waarvan 2 spelers nog geen lid zijn van de KNBB sectie Pool. Na inschrijving van een nieuw team wordt via loting de winnaar van de keu bekend gemaakt. Kijk hiervoor op www.knbbpool.nl.

Inschrijven

Schrijf je in via www.knbbpool.nl. Je komt dan al snel bij de applicatie Cuescore waar de inschrijving wordt gedaan. 

Tekst: KNBB
Poster: KNBB

Competitie Poolbiljart
Volg ons online