Coronamaatregelen 26-11-2021: consequenties voor de sectie Pool

Gevolgen voor de competities en de NK's.

27 november 2021

Coronamaatregelen 26-11-2021: consequenties voor de sectie Pool

 

Vrijdagavond 26 november zijn er opnieuw strengere coronamaatregelen aangekondigd. De meest ingrijpende voor de sectie pool is de avondlockdown, waardoor bijna alles, dus ook de horeca, om 17:00 uur dicht moet. De nieuwe maatregelen gelden in ieder geval tot en met zaterdag 18 december. In dit bericht lees je de gevolgen voor de wedstrijden in de komende periode.

 

Competities

We willen de landelijke competities graag laten doorgaan. Wel adviseren we iedereen met klem om eerder op de dag te starten, namelijk om 11:00 uur, om ervoor te zorgen dat je niet in tijdnood komt. Daarvoor roepen we de captains op om contact met elkaar op te nemen, en met de zaalhouder, om het onderling goed af te spreken. Mocht dat niet lukken, kan de wedstrijd worden uitgesteld, zonder sancties. Verder gelden uiteraard alle andere eerder geldende en nieuwe regels waaronder de QR-check, afstand houden en het dragen van een mondkapje (als je niet speelt).

 

Voor de Eredivisie staan op 12 december de 5e en 6e ronde gepland. Dat is uiteraard niet haalbaar op één dag, dus nemen we contact op met de teams om te kijken of wellicht alleen de 5e speelronde gespeeld kan worden. We halen dan op een ander moment de 6e ronde in. Als dat niet lukt, zullen beide rondes ingehaald moeten worden.

 

De regionale competities waren al eerder opgeschort en dat wordt nu tot tenminste 18 december verlengd.

 

NK’s

Op zaterdag 4 december staat de eindronde van het NK Straight pool in De Distel in Roosendaal op de agenda. Dit zal doorgaan. We starten om 10:00 uur en de wedstrijden zullen race naar de 100 zijn, single knock-out. We hebben onderzocht op basis van eerdere NK’s wat de tijdsduur is van wedstrijden met verschillende racelengtes. Daaruit is duidelijk gebleken dat er niet voldoende tijd is om dubbel knock-out te spelen. We hebben daarom besloten de knock-out fase meteen in te laten gaan en wel recht te doen aan de lange(re) racelengte, dus naar 100.

 

Zondag 5 december is de eindronde van het NK 10-ball. Hier volgen we dezelfde redenering. Dus we beginnen iets eerder, om 10:00 uur, het is meteen SKO, en de wedstrijden zijn race naar de 8.

 

Mochten er spelers zijn die zich om welke reden dan ook willen terugtrekken van deelname, krijgen die hun inschrijfgeld terug.

 

Op 18 en 19 december staan de NK kwalificatierondes 8-ball en 9-ball gepland. We kunnen nu nog niet goed overzien wat de impact van de nieuwe maatregelen hierop precies is. Hier gaan we de komende tijd hard mee aan de slag en zodra er meer bekend is laten we dat weten.

 

Sectiebestuur Pool

Competitie Coronavirus KNBB
Volg ons online