Competities en toernooien weer van start

Door de versoepelingen die dinsdagavond 25 januari aangekondigd zijn, kunnen de competities en toernooien weer van start.

26 januari 2022

De maatregelen zijn versoepeld, waardoor de binnensport beoefend mag worden en ook de horeca weer open mag. Hieronder leggen we per categorie uit wat dit inhoudt.

Regionale competitie

Vanaf maandag 31 januari pakken we het huidige speelschema op zoals in Cuescore vermeld staat. Dat houdt in dat we dus de wedstrijden spelen die in die week in het originele speelschema gespeeld moeten worden. Daarna blijven we het speelschema i.c.m. de datums volgen. We zullen flexibel omgaan met het verzetten van wedstrijden. In een later stadium komen we terug op hoe we de inhaalwedstrijden zullen behandelen.

Landelijke competitie

De Landelijke competitie kan ook weer gespeeld worden. Dit houdt in dat we op zondag 6 februari de Eredivisie, Eerste, Tweede en Derde Divisie weer gaan spelen. Ook hier houden we het speelschema aan zoals al in Cuescore vermeld staat.

Pool Ranking Nederland

We mogen ook weer toernooien spelen. Dat houdt in dat de Regionale Ranking toernooien ook weer gespeeld mogen worden en meetellen voor de PRN. Daarnaast kunnen de lokale huistoernooien weer aangemeld worden voor de PRN. Dat kan via dit formulier: https://bit.ly/AanmeldenRankingToernooi

Voor het gemiste Regionale Ranking toernooi van 16 januari proberen wij nog een nieuwe datum te vinden.

Voor alle bovenstaande wedstrijden en toernooien gelden de hieronder door de overheid voorgeschreven regels:

Interpretatie versoepelingen ingaande op 26 januari
- Sportbeoefening, wedstrijden en teamcompetities zijn toegestaan. Biljarten, driebanden snooker en pool zijn erkende sporten en zijn dus toegestaan.
- Locaties (inclusief horecagelegenheden waarbinnen de hoofdactiviteit een of meerdere sporten als biljart, snooker en/of pool behelst) mogen open ook na 22.00 uur mits na 22.00 uur de horecafunctie stopt.

Aanbevelingen aan locaties en teams
- Alle competities van de KNBB vallen onder sport, dus benoem het ook zo
- Houd u aan de geldende maatregelen
- Bepaal in overleg met teams of de teamwedstrijd (regionaal) eerder van start kan
- Bepaal in overleg of voor de competitie (regionaal) van meerdere pooltafels gebruikgemaakt kan worden
- Als een ondernemer bereid is om na 22.00 uur open te blijven voor het uitspelen van de wedstrijd, bied dan als team aan om mee te helpen met opruimen. Zeker nu er na 22.00 uur geen horecafunctie is van belang om bij te dragen.
- Heeft een locatie nog geen SBI code 93119 overige sportaccommodatie of SBI code 93144 bowlen, kegelen, biljarten, regel dit dan eenvoudig bij de KVK. Het is geen vereiste voor opening maar het draagt wel bij. Deze SBI code kan naast uw bestaande code gehanteerd worden.

Problemen
Als een lokaliteit, ondanks de versoepelingen toch geconfronteerd wordt met een controle en daaruit komt naar voren dat de lokaliteit voor sport niet open mag, meldt dit dan z.s.m. aan de KNBB via info@knbb.nl. De KNBB gaat dan samen met de lokaalhouder in gesprek met de gemeente.

De volgende regels gelden:

-     Op binnensportlocaties dus ook pool- , snooker- en biljartlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
-    Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
-     Sportkantines zijn geopend tot 22.00 uur.
-     Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
-     Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.
-     Houd u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
-     Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten. Er kan zonder mondkapje gebiljart worden.
-     Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.
-     Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder op binnensportlocaties zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Bij lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
-     Coronatoegangsbewijs is ook verplicht voor publiek bij amateursport binnen vanaf 18 jaar.
-     Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie.
-     Tussen 05.00 uur en 22.00 uur mag er publiek aanwezig zijn bij amateursport (wedstrijden en trainingen), professionele sportwedstrijden en topcompetities. Het publiek houdt zich aan de volgende regels:
- Zij laten een coronatoegangsbewijs zien bij binnenkomst bij amateursport: alleen binnen en alleen voor mensen van 18 jaar en ouder.
- Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
- Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.
- Als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. En binnen maximaal 1.250 bezoekers hebben.

 

Competitie Poolbiljart Prestatiesport
Volg ons online