Coördinator(s) gezocht voor uitrollen Chinese 8-ball

Coördinator(s) gezocht voor uitrollen van Chinese 8-ball in Nederland.

De eerste Chinese 8-ball tafels zijn vanuit China onderweg en worden binnenkort in de haven van Rotterdam verwacht!

19 maart 2018

Chinese 8-ball is een biljartvorm die razend populair is in Azie (zie ook dit bericht over de World Chinese 8-Ball Masters) en nu ook in ontwikkeling is in Europa.

De WPA (de Wereld Poolbiljart Federatie) heeft eind vorig jaar Chinese 8-Ball als spelsoort erkend. Chinese 8-ball heeft elementen in zich van 8ball/American pool, snooker en blackball. Vanuit de KNBB willen wij graag ook deze tactische spelvorm in Nederland gaan invoeren. Daartoe hebben we het lidmaatschap van de ICEA (International Eightball Association) verkregen.

 

 

De eerste Chinese 8-ball tafels zijn vanuit China onderweg en worden binnenkort in de haven van Rotterdam verwacht. De KNBB wil graag van start met het organiseren van de eerste Chinese 8-ball toernooien. Hieronder vallen ook de kwalificatietoernooien van het officiële NK Chinese 8-Ball, waarbij winnaars uitgezonden kunnen gaan worden naar China.

 

 

Om deze nieuwe spelsoort en competitie in Nederland op te starten hebben wij hulp nodig. Daarvoor zijn wij op zoek naar enthousiaste personen die bereid zijn zich op vrijwillige basis in te zetten en om aan de basis van deze spelvorm in Nederland mee te werken. Bij voorkeur zoeken wij minimaal één persoon die de Chinese taal beheerst.

Ben jij gek van pool en/of snooker, beheers jij de Chinese taal (is geen vereiste) en vind jij het leuk om activiteiten te organiseren? Meld je dan nu aan!

Stuur een email met jouw gegevens naar: Willem La Riviere, w.riviere@knbb.nl

 

 

Foto's genomen op de World Chinese 8-Ball Masters, begin dit jaar in Qinhuangdao

Azië Poolbiljart Vernieuwing
Volg ons online