22 Nederlanders bij Eurotour Leende

Speciaal aan deze editie: dat ook het Amerikaanse team, dat onder leiding van Johan Ruysink en Jeremy Jones zich voorbereidt op de aankomende Mosconi Cup, acte de présence geeft

17 september 2018

Van 20-23 september vindt in hotel Golden Tulip Jagerhorst in Leende de 4e Eurotour Poolbiljart van 2018 plaats.

Onder de 156 ingeschreven atleten bevinden zich 22 Nederlanders. Speciaal aan deze editie is dat ook het Amerikaanse team, dat onder leiding van Johan Ruysink en Jeremy Jones zich voorbereidt op de aankomende Mosconi Cup acte de presence geeft. 

Maar ook vanuit Saudi Arabië, Syrië en zelfs Chili komen atleten een gooi doen naar de prijzenpot van 36.000 euro.

 

 

Namens de Herenselectie zien we de volgende spelers in actie:

 

  • Niels Feijen: met de zege in de Kremlin Cup nog vers in het geheugen, staat deze Eurotour voor Niels vooral in het teken van de plaatsing voor de Mosconi Cup. Niels maakt een goede kans zich te plaatsen en zal gedreven zijn om voor eigen publiek zijn status als wereldster te bevestigen.
  • Marc Bijsterbosch: Marc zal een vervolg willen geven aan zijn finale plaats in de Black Sea Cup onlangs in Roemenië, waar hij toppers als Feijen, Kaci, Kazakis en Filler versloeg op weg naar de finale, die hij nipt verloor van Albin Ouschan.
  • Ivar Saris: Ivar is bezig aan een sterk seizoen. Hij had een groot aandeel in de zilveren medaille van het Nederlands team op het EK en heeft de “papieren” overstap gemaakt van de Talentenselectie naar de Herenselectie. Voor Ivar (en ook Marc) is het de komende 2 Eurotours zaak om goede prestaties neer te zetten, met het oog op kwalificatie voor het WK 9-ball in Qatar.

 

 

Namens de Talentenselectie zien we de volgende spelers in actie:

 

  • Tim De Ruyter: Tim had een wat ongelukkig EK en zal zich willen revancheren deze Eurotour. Op het Nationaal circuit staat er geen maat op hem, getuige zijn 1e plaats op de Poolranking Nederland. Hierdoor heeft hij zich als eerste Nederlander geplaatst voor het EK Pool 2019.
  • Jan van Lierop: Jan heeft zijn zinnen gezet op het WK Jeugd (U19) dat later dit jaar in Moskou plaatsvindt. Deze Eurotour is voor hem een mooi meetmoment. Hij zal ook graag willen laten zien dat zijn huidige ranking (57e) geen recht doet aan zijn spelniveau.
  • Joey Haegmans: Voor Joey is dit de eerste Eurotour sinds zijn verhuizing naar Eindhoven om daar aan te sluiten bij het CTO-programma. Hij kan vrijuit spelen en zal erop gebrand zijn voor een stuntje te zorgen.

 

 

Namens Jong Oranje zullen Quinten Pongers en Mika van Berkel de tafels onveilig maken. Quinten zal net als Jan eind oktober afreizen naar Moskou voor het WK Jeugd. Hij zal daar ons land vertegenwoordigen in de categorie U17.

 

 

Tekst: Maarten Combrink
Archieffoto Niels Feijen (EK 2018) ©EPBF, archieffoto Marc Bijsterbosch/Niels Feijen (NK Pool 2017) ©Stefan Osnabrug

 

EPBF Internationaal Poolbiljart
Volg ons online